"Var har NOKflex varit dom första 33 åren i min mattelärargärning?"

fb_puff.png

Det kom en kommentar i NOKflex-gruppen på Facebook som gjorde oss i teamet så glada att vi var tvungna att få höra mer. Vi kontaktade Håkan Johansson, lärare i matematik och fysik på Tenhults Naturbruksgymnasium.

Hej Håkan!
Hur länge har du använt NOKflex?

– Jag hittade det på bokmässan 2016 och fick provlicens direkt efteråt i matte 1c.

Vad tycker du är det bästa med NOKflex?
– Det allra bästa är lektionsaktiviteter och problemlösning. Dessa två delar lyfter NOKflex till en helt annan nivå än andra digitala läromedel jag testat. Eleverna får prata matematik på ett sätt som är jobbigt och svårt att få till annars. Enkelheten i att lyfta lösningar i problemlösningen är helt strålande. Jag har inte riktigt trott på problembaserat lärande förrän nu.

Vi jobbar med Ipads och det är ju dessutom hur enkelt som helst för eleverna att fota och skicka in sina lösningar.

Vad har du för förväntningar på ett digitalt läromedel?
– De första jag träffade på var bara en fotad bok, och det har sina fördelar men man blir mer och mer kräsen. Jag ser fram mot det diagnosticerande materialet i NOKflex som jag vet att ni jobbar med.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att prova NOKflex? 
– Vänta inte utan testa! Försök inte få med dig kollegor om de inte är nyfikna utan kör först och låt dom bli avundsjuka när dina elever har roligare lektioner än dina kollegors. Man måste vara lite fri och framåt för att våga testa!

Om du blir inspirerad att testa - varsågod och kör igång här. nok.se/prova

 

 

johanna engholm